Chillventa 2016: doe mee aan SuperSmart workshop

Tijdens Chillventa zal de derde publieke SuperSmart workshop en de eerste Labelling Board Assembly plaatsvinden. Chillventa is op 12 oktober 2016.

SuperSmart is een EU-project met als doel de versnelling van de invoering van meer energie-efficiënte koeling, verwarming en koel-oplossingen voor de Europese levensmiddelenverkoopsector. Dit doel wordt verwerkelijkt door het verminderen van het energiegebruik, het verlagen van de ecologische voetafdruk en het vergroten van de economische voordelen.

SuperSmart workshop presenteert Europees onderzoek

De derde openbare workshop gaat de resultaten van een Europees onderzoek naar niet-technologische belemmeringen voor de invoering van efficiëntere supermarkten presenteren. Ook zullen de sprekers tijdens de workshop een overzicht verstrekken van de vooruitgang die is geboekt met het ontwikkelen van trainingsmateriaal.

De eerste Labelling Board Assembly zal zich richten op het ontwikkelen van criteria voor de nieuwe EU-milieukeur voor levensmiddelenverkooppunten, met name voor de eisen ten aanzien van de voor koeling en HVAC & R gebruikte technologieën.